Nieformalna grupa walcząca o poszanowanie prawa do życia i wolności wszystkich zwierząt oraz ich naturalnego środowiska.

czwartek, 14 czerwca 2012

warsztat-weganska-kuchnia-sezonowa

K.o.z.e.e. i Klub Melisa i Jazz zapraszają na warsztat „Wegańska kuchnia sezonowa”, Jak gotować pyszne potrawy, zdrowe, etyczne i pełnowartościowe.


Prowadzi: Magdalena Komuda, wyjątkowa pasjonatka kuchni, autorka najbardziej popularnego bloga kuchni wegańskiej w Polsce http://icantbelieveitsvegan-veganstories.blogspot.com/

Klub Melisa i Jazz, ul. Mostowa 10, piętro

Piątek, 15 czerwca, godz. 17:00 Koszt warsztatu: 35 zł Trwania: 3 godzin.

Gotowanie i rozmowa o diecie wegańskie, wspólna kolacja. Ucz się na sprytnie gotować!!

Miły klimat i pyszności gwarantowane.

Warsztat ograniczony do 15 osób, proszę wpisywać się na adres: kozeetorun@tlen.pl

 Zielone Menu:

- Włoska zupa Minestrone z pesto i grzankami plus pesto pietruszkowe.
- Kotleciki brokułowo-groszkowo-tofu
- Szpinak curry z cieciorka i kasza pęczak
- Sosy do kotlecików : pomidorowo-śmietankowy i pieczarkowy
 - Sałatki z rożnej zieleniny plus prażone pestki i kawałki młodych buraczków
- Kompot rabarbar-truskawki-gruszki z odrobiną imbiru
- Brownie tofucake z truskawkami